A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

180 milliós pályázat az önkormányzatoknak a mobilitási hétre

Átadták a 3-as metró felújított szakaszát, Budapest, 2019. március 30.
Budapest, 2019. március 30. A megújult Árpád hídi metróállomás 2019. március 30-án. Ezen napon átadták a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszát. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az önkormányzatok az idén 180 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a szeptember 16-22. között 18. alkalommal megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampányhoz kapcsolódó programok megszervezésére, lebonyolítására.
Vágólapra másolva!

Ezt Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára jelentette be egy sajtótájékoztatón.

A pályázati lehetőség 2019. június 12-én nyílik meg és június 30-án lehet beadni a jelentkezéseket, a részletes kiírás viszont már június 6-tól elérhető.

Az államtitkár felidézte, hogy tavaly erre a célra az önkormányzatok 140 millió forintot pályázhattak meg, és

rekordszámú, 267 település vett részt a programban, ezzel Magyarország a 3. helyet szerezte meg az európai uniós tagországok között.

Az idei Európai Mobilitási Hét és Automentes Nap mottója a "Sétálj velünk". A szemléletformálással a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre, a tisztább, fenntarthatóbb városi közlekedésre hívják fel a figyelmet.

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvény célja a többféle módon igénybe vehető közlekedés jelentőségének népszerűsítése az autózással szemben Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényen a különböző közlekedési módok igénybevételét és

a közlekedési multimodalitást, tehát a többféle módon igénybe vehető közlekedés jelentőségét kívánják a lakosság körében népszerűsíteni a szükségtelen autózással szemben.

Az önkormányzatok az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezésével pályázhatnak. A pályázat elérhető a www.ifka.hu honlapon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!