Érkezik az HBO és a Cinemax nevével fémjelzett streaming szolgáltató

2019 Winter TCA Tour - Day 11 GettyImageRank2 Piece PRESS ASSOCIATION HORIZONTAL USA SEASON WINTER California Pasadena - California Critic Photography Nicole Kidman Meryl Streep Reese Witherspoon Laura Dern David E. Kelley - Producer Arts Culture and Ente
PASADENA, CALIFORNIA - FEBRUARY 08: (L-R) Zoe Kravitz, Laura Dern, Reese Witherspoon, David E. Kelley, Nicole Kidman, Meryl Streep and Shailene Woodley of the Season Two series 'Big Little Lies' appear onstage during the HBO segment of the 2019 Winter Television Critics Association Press Tour at The Langham Huntington, Pasadena on February 08, 2019 in Pasadena, California. Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorra jelentik be a vállalatok, hogy saját streaming platformot hoznak létre. Eddig a Netflix viszonylagos egyeduralkodó volt a piacon, az elkövetkező években viszont többen is utolérhetik, sőt akár meg is előzhetik őket.
Vágólapra másolva!

A Disney után az AT&T tulajdonában lévő WarnerMedia is jelezte, hogy saját streaming platformot indítanak, amely tartalmazni fogja a Warner Bros filmeket és televíziós programokat, valamint az HBO és a Cinemax csatornákat.

A csomag sajtóinformációk szerint 16 vagy 17 dollárba fog kerülni az Egyesült Államokba. Ez viszont nem sokkal marad el egy HBO előfizetéstől.

Az USA-ban jelenleg 14.99 az HBO Go havi élőfizetésének ára, tehát a WarnerMedia streaming szolgáltatása majdnem ugyanezen az áron kínál sokkal többet. Várhatóan aki még néhány dollárt kifizet, az a DC stúdió filmjeit és sorozatait is megkapja majd. Idővel a platformnak saját gyártású műsorai is lesznek, viszont azt egyenlőre még nem mondták el, hogy mikor.

illusztráció Forrás: AFP/2019 Getty Images/Frederick M. Brown

A WarnerMedia tervei szerint 2020-ban egy olcsóbb verzió is bemutatkozhat, ott viszont lesznek reklámok is nagyjából annyi, mint a HuluTV esetében. Ott több fajta csomagból lehet választani, a legdrágább már teljesen reklámmentes felület lesz. A kezdetekben a WarnerMedia is három különböző csomagot akart kínálni, de az egyiket már biztosan elvetették, így végül a reklámos és a reklámmentes felület maradhat, bár a szakértők nem tartják kizártnak, hogy csak egyfajta csomag lesz.

Annak ellenére, hogy az HBO előfizetőknek megéri átváltani a WarneMedia szolgáltatására, mások esetében nem ennyire tiszta a kép.

A Netflix és a Hulu is olcsóbban kínálja a havi előfizetést, a nemrég bejelentett Disney+ pedig csak 6.99 dollárba kerül. Ott van még az Amazon is, amely a Prime Video mellé rengeteg egyéb kedvezményt is biztosít, mindössze 10 dollárért. Ez alapján - úgy tűnik - a WarnerMedia meglehetősen túlárazta a saját szolgáltatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről