Startup versenyt indít az Input program

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
Országos versenyt hirdet az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó startupok (ikt-startupok) nemzetközi piacra lépését elősegítő Input program - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Vágólapra másolva!

A megmérettetésen elnyerhető díjak három csapat nemzetközi szakmai programon való részvételét teszik lehetővé

összesen mintegy 30 ezer dollár értékben.

A döntőt szeptemberben, a budapesti ITU Telecom World 2019 - az ITU az ENSZ mellett működő Nemzetközi Távközlési Egyesület; International Telecommunication Union - találkozó keretében rendezik majd meg.

A verseny célja, hogy a startup vállalkozások számára kiemelt nemzetközi közegben bemutatkozási lehetőséget biztosítson, hozzájáruljon sikeres külpiacra lépésükhöz. A fordulókon a versenyzők élő interjúban bizonyíthatják rátermettségüket,

az öt legígéretesebb vállalkozás az ITU Telecom World 2019 rendezvény nemzetközi zsűrije előtt mutathatja be programját.

A verseny legsikeresebb startupjai további publikációs lehetőséget, külpiacra lépéshez pedig segítséget kapnak Forrás: Shutterstock

Az első három helyezett nyereménye nemzetközi szakmai rendezvényen való részvételt, a kapcsolódó felkészülést és tanácsadást, B2B-találkozók (business-to-business, vállalatok közötti kapcsolat) szervezését foglalja magában.

Az első helyezett az észak-amerikai piacon 20 ezer dollár, a második helyezett Európán belül 5 ezer dollár értékű csomagban részesül.

A dobogó harmadik fokára fellépő vállalkozás pedig garantáltan részt vesz a finnországi Slush 2019 startup rendezvényen.

A közleményben Solymár Károly Balázs, az ITM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a versenyen indulók egyedülálló nemzetközi kapcsolatrendszerre és tudásra tehetnek szert, többek között azért is, mert a zsűribe olyan világszerte elismert szakembereket hívnak meg, mint Thore Vestby, az Ichi Fund - a kínai "Egy övezet, egy út" kezdeményezés országai közötti együttműködéssel foglalkozó alap - igazgatósági elnöke.

A versenyre 2019. július 14-ig lehet jelentkezni. További információ a program oldalán olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!