Az Adidas szerződtette az egyik leghíresebb streamert

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins streams during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tyler "Ninja" Blevins a Twitch-en vált ismerté a Fortnite nevű videójátéknak köszönhetően. Az egyik leghíresebb streamer már egy hónapja is felkavarta az állóvizet miután bejelentette, hogy a Twitch helyett a Microsoft Mixer nevű platformján folytatja pályafutását, most pedig az Adidas-szal kötött ruházati szerződést.
Vágólapra másolva!

Tyler "Ninja" Blevins számára meglehetősen jól telik az idei év, hiszen a Mixer mellett az Adidas is többéves szerződést kötött a professzionális streamerrel. Az Adidas szerint a partneri megállapodás a valós világra vonatkozik, de később a virtuális térben is felbukkanhat a márka Ninja révén.

A ruházati márkák ugyan régóta szerződtetnek sportolókat, támogatnak bajnokságokat, sőt az Egyesült Államokban szponzorálnak teljes egyetemi sportágakat, azonban az esport és a videójátékok világában egy új jelenségről van szó.

Ahogyan az Origo korábban megírta, a Nike robbantott elsőként ruházati szerződéssel tavaly, amikor a League of Legends kínai bajnokságával (LPL) kötöttek 144 millió dolláros szerződést. A bajnokságban szereplő csapatok mezeit, cipőit és egyéb ruházatát is a Nike szolgáltatja majd, a mezek pedig az idei League of Legends világbajnokságon mutatkoznak be ősszel.

Ninja már korábban is dolgozott együtt világmárkákkal, legutóbb például a Samsung Galaxy S10 marketingkampányában vett részt, de a Red Bull is régóta támogatja a streamert.

Az EA pedig az év elején egymillió dollárt fizetett neki azért, hogy közvetítse ahogy az új játékukkal, az Apex Legends-szel játszik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről