Varga Mihály: Jövőre újabb gazdaságvédelmi intézkedések várhatók

VARGA Mihály
Budapest, 2019. december 6. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók napja rendezvényén a fővárosi Müpában 2019. december 6-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A kormány szeretné megőrizni a magyar gazdaság eddig elért eredményeit, az Európai Unió átlagos növekedési üteméhez viszonyított 2 százalékpontos előnyt, ezért február-márciusban olyan újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket kíván életbe léptetni, amelyek segítik a növekedési előny megtartását - mondta Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) ülése után, kedden Budapesten.
Vágólapra másolva!

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy az intézkedések jó része elsősorban a munkaerőpiacra koncentrál majd,

kiemelt feladat a munkahelyek megtartása.

A magyar gazdaság elmúlt évtizedének egyik legjelentősebb eredménye, hogy a foglalkoztatás érdemben javult,

- jelentette ki Varga Mihály.

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a magyar munkaerőpiacnak még jelentős tartalékai vannak, a fiatal és a még tanuló korosztály munkavállalásának könnyítése társadalmi és nemzetgazdasági szempontból is kiemelt feladat.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Mónus Márton

Az NVT ülése után Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója a magyarországi müködőtőke-befektetésekről elmondta,

hogy idén az első tíz hónapban 4,7 milliárd euró külföldi működőtőke-befektetés érkezett Magyarországra,

a dél-koreai befektetők átvették a vezetést a német beruházóktól, Dél-Koreából 2,5 milliárd euró befektetés jött az országba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről