A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Májusban tovább csökkenti járatait a United Airlines

united airlines, star wars, boeing
A United Airlines Star Wars festésű gépe.
Vágólapra másolva!
A nagy amerikai légitársaságok mellett néhány kisebb is elfogadta a napokban azt a mentőcsomagot, amely összesen 25 milliárd dollárt biztosított számukra az életben maradáshoz. Ennek ellenére a legtöbb helyen folytatódnak az elbocsátások és a költségcsökkentések, a helyzet pedig még májusba is biztosan rossz lesz.
Vágólapra másolva!

A United bejelentette, hogy májusban a járatok 90 százalékát törlik és hasonlóra számítanak júniusban is a koronavírus járvány miatt.

Szintén figyelmeztette a befektetőket és a dolgozókat, hogy az utazási kereslet gyakorlatilag elérte a nullát és ez a közeljövőben biztosan nem fog javulni, emiatt pedig elkerülhetetlen a leépítés.

A légitársaság április első két hetében 200 ezer utast szállított, ez pedig eltörpül az egy évvel korábbi 6 millióhoz képest. Jelenleg arra számítanak, hogy egész májusban kevesebb utasuk lesz, mint tavaly egyetlen májusi nap alatt.

Illusztráció Forrás: Twitter/United Airlines

A Unitednél ráadásul úgy vélik, hogy a járvány végét követően is nagyon lassan fog helyreállni a légiközlekedés, hiszen ezt mutatják az eddigi adatok is a korábbi válságokról. Ráadásul az emberek többsége a koronavírus világjárványt követően még sokáig nem akar külföldre utazni, vagy nagyobb tömegekben lenni.

A United és más légitársaságok tegnap állapodtak meg az amerikai kormánnyal egy 25 milliárd dolláros segélycsomagról, ebből pedig a United 5 milliárd dollárt fog kapni.

Ennek ellenére a vállalat további fizetéscsökkentésekre és elbocsátásokra figyelmeztetett. A United álláspontja szerint a segély nem fedezi a vállalat minden költségét, hiszen a dolgozók fizetése csak a kiadások 30 százalékát jelentik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!