Új hajók a Balatonon, egyre több a foglalás

Guller Zoltán interjú, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vezérigazgatója, 2019.08.28.
Vágólapra másolva!
Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, így hamarosan indulhat a közbeszerzés, melynek köszönhetően a Balatoni Hajózási társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el. Egyebek mellett erről beszél legújabb podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Guller Zoltán beszámol arról is, hogy megújul a szántód-tihanyi komp, lecserélik a teljes személyszállító és komphajóflottát, de személyszállító katamaránokat is használhatnak majd a Balatonra utazók és az ott élők.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vezérigazgatója Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fő cél az, hogy a Balaton két partja között javuljon az összeköttetés annak érdekében, hogy autó nélkül is lehessen közlekedni a térségben.

A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok. A teljes tervdokumentációt a Turisztikai Ügynökség honlapján bárki megnézheti. Guller Zoltán kitér arra is, hogy a Balatoni Hajózási társaság befejezi a hajózáshoz szorosan nem kapcsolódó tevékenységeit, így a jövőben sem kempinget, sem pedig szállodát nem működtet tovább.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának legújabb podcastja ide kattintva érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!