Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

Work at home Using Laptop Wireless Technology Computer Student Only Women Young Women Women Busy Comfortable Copy Space Community Hand in Hair Inspiration Looking Away Domestic Life Global Communications Youth Culture 20-29 Years Young Adult Typing Smilin
Woman working at home.
Vágólapra másolva!
2020. július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) kell intézni. Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegédet használhatják ügyeik intézésére.
Vágólapra másolva!

Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV részére a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: tevékenység megkezdése, adatváltozás bejelentése, szünetelés, illetve szünetelés utáni folytatás és a tevékenység megszüntetése. Ugyancsak a Webes ügysegéden nyújthatják be az egyéni vállalkozók nyilvántartásában kezelt adatok igazolására szolgáló hatósági bizonyítvány iránti kérelmüket.

A tevékenység megkezdése és megszüntetése személyesen is bejelenthető a NAV ügyfélszolgálatain.

A NAV vezeti 2020. július 1-től az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartását, a Webes ügysegéd változatlanul használható Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov/Todor Tsvetkov

Az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában szereplő adatok – a nyilvántartási szám és adószám alapján – továbbra is lekérdezhetők a Nyilvantarto.hu oldalon.

További információ telefonon a NAV Infóvonalán a 1819-es számon vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain kérhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!