A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Korlátozott számban, de újraindulnak a repülőjáratok az USA és Kína között

Sanghaj, 2020. január 22. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt védőmaszkot viselnek az utasok a sanghaji Hung Csiao vasútállomáson 2020. január 22-én. Kínában 17-re emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírusban elhunytak, valamint 470-re nőtt a fertőzöttek száma. A járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban óvintézkedések léptettek életbe: a repülőtéren és vasútállomásokon ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét, és karanténba helyezik mindazokat, akiknél lázas tüneteket tapasztalnak. A kínai városokban a holdújévi munkaszünet miatt várhatóan jelentősen emelkedik az utasforgalom. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint az Egyesült Államok és Kína is engedélyezte, hogy heti négy-négy járat közlekedjen az országok között. Az amerikai kormányzat abban reménykedik, hogy hamarosan teljesen helyreáll a légi kapcsolat a két ország között, azonban a kínaiak továbbra is óvatosak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai légitársaságok közül a Delta és a United is szeretné visszaállítani a megszokott járatait Kína és az Egyesült Államok között. Az új megállapodás alapján heti négy járat repülhet a két ország között.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Lu Hung-Csie

A Delta Sanghaj és Seattle között indít két járatot, míg a United a következő hetekben dönt arról, hogy pontosan honnan és hova indít újra járatot.

Kína korábban azt kérte, hogy a repülés közben is ellenőrizzék az utasok hőmérsékletét, azonban a két ország végül abban állapodott meg, hogy elég lesz a gépre való felszállást megelőzően elvégezni a testhőmérséklet mérést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!