Júliusban újranyit Amerika legnagyobb mozihálózata

amc mozi
Movie goers purchase automated tickets at an AMC movie theater in Arcadia, California on August 2, 2017. AMC Entertainment Holdings, the world's largest movie theater owner, announced a "shocking" expectation for secod-quarter losses, with stocks diving by 25 percent August 2nd amid a weak box office. The Leawood, Kansas company is owned by struggling Chinese real estate conglomerate Dalian Wanda Group. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Az AMC Theatres friss jelentéséből kiderült. hogy a mozihálózat 2,17 milliárd dolláros veszteséggel zárta az első negyedévet, mivel a járvány miatt világszerte zárva kellett tartaniuk. Azonban egyre több országban, így az Egyesült Államokban is lazítanak a járványügyi előírásokon, ennek köszönhetően pedig az AMC júliusban ezer mozit nyit újra.
Vágólapra másolva!

Az AMC már újranyitott tíz mozit Norvégiában, Németországban, Portugáliában és várhatóan júliusban az összes amerikai és brit mozit is megnyitják a látogatók előtt.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A vállalat konkrét dátumot ezzel kapcsolatba nem közölt, azonban arra lehet számítani, hogy a nyár két leginkább várt filmjét, a Christopher Nolan által rendezett Tenetet és a Disney élő szereplős Mulan feldolgozását már a mozikban tekinthetik meg a nézők július 17-én.

Ugyan a hét elején a vállalat részvényei még 7,1 százalékos mínuszba zártak, a hírre 5,1 százalékot emelkedett az AMC árfolyama.

Amerikában már több állam is jelezte, hogy megengedik a mozik újranyitását. Ebből a szempontból a legnépszerűbbnek számító Kalifornia egy ideig biztosan korlátozni fogja, hogy hányan ülhetnek be a vetítésekre, vagyis egyenlőre a kapacitás negyedét használhatják majd ki legfeljebb a mozik.

A járvány alatt viszont rendkívüli mértékben megváltoztak a fogyasztói szokások, így a szektor helyreállása minden bizonnyal nem fog megtörténni néhány hónap alatt.

A Performance Research kutatása szerint az amerikaiak 70 százaléka inkább otthon nézné meg az új filmeket és csupán csak 13 százalékuk részesíti előnybe a mozikat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!