A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Egyesült Államok megvonta Hongkong különleges státusát

Hongkong, feng shui építészet
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök megvonta Hongkong különleges státusát, hogy - szavaival élve - felelősségre vonja Kínát az egykori brit gyarmat elleni agresszív tevékenysége miatt.
Vágólapra másolva!

Trump az elnöki rendelet keddi aláírásával véget vetett a különleges gazdasági bánásmódnak, amelyet a város eddig élvezett. Az amerikai vezető hangsúlyozta: a továbbiakban Hongkongot ugyanúgy kezelik, mint Kína többi részét.

- mondta sajtótájékoztatóján Trump.

Trumo azt is mondta, hogy az új elnöki rendelet értelmében egy olyan személy sem férhet hozzá amerikai vagyonhoz,

akinek köze van a hongkongi demokratikus folyamatok vagy intézmények aláásásához.

A rendelet egyben utasította a tisztségviselőket, hogy töröljék el a Hongkongba irányuló exportra vonatkozó mentességeket, és vessenek véget a hongkongi útlevéllel rendelkezők különleges bánásmódjának.

Hongkong Forrás: Shutterstock

Emellett az elnök aláírt egy törvényt, amely büntetést helyez kilátásba a Kína által hozott új nemzetbiztonsági törvényt betartó kínai tisztségviselőkkel üzletelő bankok számára. Utóbbi miatt a kínai külügyminisztérium szerdán válaszlépéseket ígért.

Utóbbi miatt a kínai külügyminisztérium szerdán válaszlépéseket ígért.

- figyelmeztetett a pekingi külügyi tárca.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő elmondta, hogy a washingtoni kormány további szankciókra készül kínai tisztségviselőkkel és intézményekkel szemben, amelyek között utazási tilalmak és pénzügyi büntető intézkedések is szerepelhetnek. Erről pontosabbat egyelőre nem tudni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!