A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Visszaáll teljes termelésre a világ egyik nagy cukorgyára

cukor, gyár, illusztréciü
Vágólapra másolva!
A következő három hónapban visszaáll teljes termelési kapacitására az Al Khaleej Sugar, a világ legnagyobb kikötői cukorgyára Dubajban, számol be arról a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

A dubaji cukorfinomítóban akár napi 7 ezer tonnát is képesek előállítani, és a vállalatnál úgy látják, erre szükség is lesz, miután a thaiföldi gyárak csökkentették termelésüket a gyenge termés miatt.

Thaiföldön az elmúlt 40 év legrosszabb termelési adatait produkálták, elsősorban a rendkívül kedvezőtlen időjárás miatt. Ennek hátterét az Origo ebben a cikkében mutatta be.

Ráadásul a koronavírus-járvány miatt, a vásárlók otthonaikban halmozták fel a fehér cukorból a tartalékokat, ami a termék árát május végére hétéves csúcsra emelte.

Bár ezt követően az ár csökkenésnek indult, a fehér cukor tonnájáért július első napján közel 360 dollárt adtak a kereskedésben.

Az ebben a piaci helyzetben rejlő lehetőséget akarja kihasználni a dubaji vállalat. Bár egyes árupiaci elemzők a Czarnikow Group-nál és a Citigroup-nál arra figyelmeztetnek, hogy a cukor iránti kereslet csökkenni fog,

a cégnél úgy látják, ez legfeljebb csak néhány országra lesz igaz, nem pedig globálisan.

A vállalat általánosságban véve is optimista a közeli jövőt illetően. Elmondták, Egyiptomban nagyjából 70 százalékos készültségi szinten áll egy új, céklarépa feldolgozó üzemük, mely a tervek szerint jövő januárban vagy februárban kezdheti meg működését. Az üzemben szintén cukrot állítanak majd elő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!