A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Az amerikai nagybank megerősítette, hogy kifizeti a kiszabott rekordbüntetést

Ez a világ 15 legerősebb bankja – galéria, J.P. Morgan
6, JPMorgan Chase, Amerikai Egyesült Államok, 2,53 ezer milliárd dollárnyi tőke
Vágólapra másolva!
A JPMorgan Chase 920 millió dollárt fizet annak érdekében, hogy lezárják az árfolyammanipulálással kapcsolatos ügyét.
Vágólapra másolva!

A bank elismerte a jogsértéseket, és vállalta, hogy

több mint 920 millió dollárt (286,5 milliárd forintot) fizet az amerikai hatóságok piaci manipulációval kapcsolatos vádjainak elengedése érdekében.

Ez az eddig előfordult legmagasabb összegű büntetés, amelyet ilyen eljárásért valaha kiszabtak.

Ahogy az Origo a Reuters értesüléseire hivatkozva nemrég megírta, a JPMorgan Chase a vádak szerint manipulálta a különböző fémek és az államkötvények árfolyamát. A legnagyobb amerikai bank 15 kereskedője nyolc év alatt több mint 300 millió dolláros veszteséget okozott a nemesfém- és kincstári piac szereplőinek a bírósági beadványok szerint. A JPMorgan elismerte a kereskedők felelősségét. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium megállapodott a bankkal abban, hogy egy három évre elhalasztja a büntetőeljárást, ha a bank kijavítja a hibákat és erről részletes jelentést küld az amerikai kormányzatnak.

Egymilliárd dolláros büntetést fizet az egyik amerikai óriásbank

A Reuters értesülései szerint a JPMorgan Chase egymilliárd dolláros büntetést fog fizetni annak érdekében, hogy rendezzék az amerikai hatóságok által a bank ellen indított vizsgálatot. A vádak szerint a JPMorgan manipulálta a különböző fémek és az államkötvények árfolyamát. A pénzbüntetés kifizetése után lezártnak tekintenék a vizsgálatot a bank ellen, amelyet már jó ideje vizsgálnak a felügyelőhatóságok kétes gyakorlatai miatt.

Öt kereskedő 2008-tól 2016-ig az amerikai államkincstári szerződésekkel, valamint a kötvényekkel folytatott kereskedelemben összesen 106 millió dolláros veszteséget okozott a piac többi szereplőjének, az arannyal és ezüsttel kapcsolatos határidős csalásokkal pedig tizen 206 millió dolláros veszteséget okoztak.

A JPMorgan Chase kategóriájában minden idők legnagyobb összegű bírságát kapta az Egyesült Államokban, de kész kifizetni azt a pereskedés helyett Forrás: Imaginechina/dycj - Imaginechina/Dycj

A 920 millió dollárból 436,4 millió dollár a bírság értéke, 311,7 millió dollárt kell fizetnie a banknak kártérítésül, több mint 172 millió dollárt pedig vissza kell fizetnie. A bírság összegéből több mint 300 millió dollárt különítenek el a potenciális károsultak számára, akik a kormányon keresztül kérhetnek majd kárpótlást.

Azoktól a bankároktól, akikkel szemben kifogás merült fel a fenti illegális tevékenység kapcsán, már megvált a JPMorgan.

Forrás: Bloomberg.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!