A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb rekord méretű gyémánt a világ tetején lévő bányából

gyémánt, drágakő,
Vágólapra másolva!
A Lesothóban található Letseng gyémántbánya üzemeltetője újabb elképesztő fogásról jelentett: drágakő-minőségű fehér, illetve sárga követ találtak a tengerszint felett 3000 méterre fekvő kitermelési területen. A bejelentés azért érdemel figyelmet, mert az elmúlt néhány hétben már több alkalommal jelentettek 100 karát fölötti leletről.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, legutóbb szeptember első napjaiban bukkantak kivételes gyémántra a bányában. Az akkori lelet a harmadik volt néhány héten belül a 100 karátosnál értékesebbek sorában. A telephelyet üzemeltető bányaipari vállalatnak azonban most ezt is sikerült túlszárnyalnia.

Friss közlésük szerint

egy kivételes minőségű, 166 karátos fehér gyémánt mellett ugyanazon a napon - szeptember 18-án - egy 77 karátos színes, sárga gyémántot is kiemeltek a bányából.

A kövekről közzétett kép:

null

null

A 166 karátos fehér gyémánt már a tizenkettedik, 100 karátosnál nagyobb kő 2020-ban a letsengi bányában.

A parányi Lesothóban található Letseng a világ egyik legjelentősebb gyémántipari területe. A járvány miatt a termelést tavasszal ott is szüneteltették, ám ahogy arról az Origo beszámolt, április végén az üzemeltető bejelentette a kitermelés folytatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!