Akárcsak egy időkapszula tartalmát szokás, úgy mutatta be 24 éve eltett hamburgerét az egyik közösségi média platform felhasználója. A mostanáig őrizgetett relikvia korához kétség nem férhet, a meglehetősen ép állapotban fennmaradt szendvicsről készült videót idáig több mint 500 ezren látták, a bejegyzés pedig 12 ezernél is több hozzászólást kapott.
Bár a vállalati közleményből ez nem derül ki, de minden valószínűség szerint az 1996-ban egy cipősdobozban hibernált hamburger online karrierje késztette a céget annak kiadására.
Közlésük szerint, ha a feltételek ehhez nem állnak fenn, mert maga az élelmiszer, vagy épp annak környezete túlságosan száraz, akkor könnyen előfordulhat, hogy
azok a baktériumok illetve penészgombák nem szaporodnak el, melyek egyébként az élelmiszer lebontásáért felelősek.
A cég rámutatott arra, hogy az otthonokban elkészített, kiszárított, nedvességtartalmukat elvesztő ételeknél hasonló tapasztalható: viszonylag jól megőrzik állagukat. A vállalat azt mondja, elég csak közelről szemügyre venni ezeket a nagyon régről megmaradt szendvicseket, hogy kiderüljön: teljesen "dehidratáltak", és ez elősegíti küllemük megmaradását.
A vállalat hozzátette, hogy hamburgereik teljes egészében marhahúsból készülnek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül. Ezt vélhetően azért hangsúlyozták, mert még mindig széles körben tartja magát az a tévhit, hogy az évek-évtizedek múltán is szinte változatlanul előkerülő szendvicsek a tartósítószereknek köszönhetik azt, hogy nem bomlottak le.