A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése

Koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2020, szeptember, ősz, tömegközlekedés, villamos, villamosmegálló, utazás, idős nyugdíjas, idős ember, idős emberek
Vágólapra másolva!
Januártól megkezdődik a Gyurcsány-Bajnai kormányok által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert elmondta:

jövő év elejétől a 13. havi nyugdíj első heti részletét fogják megkapni a nyugdíjasok. A novemberi nyugdíjukkal együtt pedig 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést kapnak.

Azt januárra visszamenőleg minden nyugdíjas és nyugdíjszerű járulékban részesülő megkapja - tette hozzá.

A kormánypárti politikus jelezte: a novemberi nyugdíj már emelt összegű lesz, annak összegére kapják meg az idősek januártól a rendes nyugdíjemelést, egyúttal elkezdik visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat is.

A kép illusztráció Fotó: Koncz Márton - Origo

Zsigó Róbert közölte:

a 2010-ben történt "családbarát fordulat" része az is, hogy az idősek megfelelő körülmények között, méltósággal tudjanak élni.

Példaként említette a Nők 40 programot, majd felidézte, hogy az idősek az elmúlt négy évben mintegy 250 milliárd forintnyi extra juttatást - kiegészítő nyugdíjemelést, Erzsébet-utalványt, nyugdíjprémiumot és rezsiutalványt - kaptak a nyugdíjemelések mellett.

- hangoztatta az államtitkár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!