A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kevesebb új előfizetője lett a Netflixnek, mint amennyire számítottak

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, karantén, TV, netflix, tévézés, házimozi, Tévézés a karantén idején, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Tévézés a karantén idején
Vágólapra másolva!
A vártnál kisebb nyereséget termelt, ráadásul a vártnál kevesebb új előfizetőt szerzett a Netflix, a világ legnagyobb streamingszolgáltatója a harmadik negyedévben.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon is jelen lévő amerikai internetes tartalomszolgáltató gyorsjelentésében közölte, hogy a harmadik negyedévben 2,2 millióval gyarapodott előfizetőinek tábora. Ez az utóbbi négy év leggyengébb adata, jóval kevesebb az elemzők által várt 3,4 milliónál, de még a Netflix saját, 2,5 milliós előrejelzésénél is rosszabb.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A vállalat bevételei éves összevetésben 22,6 százalékkal, 6 milliárd 436 millió dollárra emelkedtek, nyeresége pedig 18,8 százalékkal, 790 millió dollárra nőtt. Elemzők 6,38 milliárd dolláros bevételre és részvényenként 2,13 dolláros nyereségre számítottak a harmadik negyedévben. A Netflix eredményeit rontotta, hogy fokozódik a verseny a streamingszolgáltatásban, illetve a koronavírus-járvány enyhülését követően a televíziók adásaiban ismét megjelentek az élő sportközvetítések.

A Netflix egyike volt azoknak a vállalatoknak, amelyeknek előnyt jelentett az új koronavírus-járvány.

2020 szeptemberéig 28,1 millió új előfizetőt szerzett a szolgáltatás,

300 ezerrel többet mint 2019 első kilenc hónapjában.

Így az összes előfizetői szám 195,15 millió volt. Az első félévben kiugró mértékben nőtt az előfizetők száma, ami annak is köszönhető, hogy a karanténba kényszerült fogyasztók jóval több időt töltöttek a képernyők előtt, filmek és sorozatok nézésével ütötték el az időt.

A Netflix már a robusztus első negyedév után figyelmeztetett, hogy az év második fele valószínűleg gyengébb lesz, miután a járványt követően a hatóságok feloldják a mozgásszabadságot korlátozó szigorú intézkedéseket és újraindul az élet. A tavalyi második félévhez képest várhatóan kisebb lesz az új előfizetők száma, annál inkább is, mert a Netflix által kínált tartalom iránt érdeklődők közül nagyon sokan már előfizetőkké váltak korábban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!