Így szüretelnek Magyarország egyik legkedveltebb borvidékén - galéria
![Szüret a villányi borvidéken](https://cdn.origo.hu/2023/12/XA_H8mFE_zlXanCaavh-VHhehKfEk2da36sznzTnlOA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4N2U5M2QzN2I0YzRlYjg5NjliM2YxYjc3ZTNiMDkz.webp)
Villány, 2020. október 29.
Leszüretelt cabernet sauvignon szőlő a Szende Pincészet ültetvényén a villányi borvidéken 2020. október 29-én.
MTI/Sóki Tamás
A szüret végéhez közelednek a gazdák Villányban, amely az ország egyik legnevesebb borvidékének számít. Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek, ebből a kedvező időjárásnak köszönhetően a szakértők szerint jó bor várható idén.
A szőlőtermő területen hektáronként 6-9 tonna közötti átlagtermést produkáló szőlőfajtából akár nyolc-kilenc tonnát is betakaríthatnak majd tízezer négyzetméterenként.
Az alábbi képre kattintva galériában tekintheti meg a szüret utolsó napjait.