A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elképesztő eredményeket produkált a Nintendo, aminek jórészt egyetlen oka van

mario kart nintendo switch
Mario Kart
Vágólapra másolva!
Több mint 40 százalékkal nőt az eladott Nintedo Switch készülékek száma július és szeptember között az elmúlt évekhez képes. A 2017-es megjelenése óta 68,3 millió konzolt értékesített a cég, ebből 6,86 milliót csak az utóbbi negyedévben, ezzel megelőzve az áprilistól júniusig tartó időszak eladásait. Ez a tény különösen érdekes annak tükrében, hogy a 2018-ban megjelenő Nintendo Switch Lite 50 százalékkal növelte meg az eladott konzolok számát.
Vágólapra másolva!

A cég az eddigi sikerei alapján jelentősen megemelte a következő éves elvárásait, mivel 2021 március végéig 450 milliárd jen működési nyereségre számít (1 jen = kb. 3 forint). Ez 50 százalékos növekedés a májusi 300 milliárd jen előrejelzéshez képest.

A vállat az idei év első hat hónapjában 291,4 milliárd jen működési nyereséget termelt, mely az előző év azonos időszakához képest jelentős növekedés.

A Nintendo 24 millió konzol eladását várja, ami 5 millióval több, mint az év elején valószínűsített 19 millió.

Nintendo Switch Forrás: Shutterstock

A koronavírus ideje alatt az emberek tömegesen vásárolnak Nintendo Switch készülékeket, ennek köszönhetően az előző évhez képest 81 százalékkal növekedett az eladások száma.

Következő héten megjelenik a PlayStation 5, Xbox Series X és az Xbox Series S, ami ugyanakkor újabb kihívások elé állítja a Nintendot. Egyes források szerint mindazonáltal a cég már úgy tervezi, hogy jövőre, hogy egy újabb, fejlettebb Switchet fog kiadni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!