Beszakadt a bitcoin az álomhatár elérése előtt

bitcoin kriptovaluta illusztráció
bitcoin kriptovaluta illusztráció
Vágólapra másolva!
Kevesebb mint 24 óra alatt nagyjából 3000 dollárt zuhant a bitcoin árfolyama, miután a kriptovaluta értéke megközelítette a 2017-ben elért mindenkori csúcsát.
Vágólapra másolva!

Szerdán a bitcoin nagyon közel került ahhoz, hogy megdöntse a 2017 decemberében elért, akkor 19 783 dolláros mindenkori csúcsát.

Szerdán ugyanis a kriptovaluta árfolyama 19.374 dolláron állt a londoni kereskedés idején, majd beindult a lejtmenet.

A zuhanás következtében közép-európai idő szerint péntek délben a bitcoin már valamivel 17.000 dollár alatti szinten forgott.

Mindez azért izgalmas, mert épp a napokban merült föl a kérdés, hogy a történelem ismétli-e önmagát, tekintve, hogy 2017-ben egészen hasonló jelenséget láthattak a befektetők. Akkor a gyors mélyrepülés következtében 2018-ban a 3000 dolláros tartományig süllyedt az árfolyam.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása a 2017-es csúcstól napjainkig Forrás: Investing.com

Idén viszont új lendületet vett a bitcoin, és több mint 150 százalékot izmosodott, ahogy számos befektető igyekezett lecsapni a kriptovalutára, mivel inflációtól védett menedékeszköznek tekintették – írja a CNBC. Nem meglepő, hogy sokan már azzal számoltak, küszöbön áll a 20.000 dolláros álomhatár is.

A hálózaton cirkuláló összes bitcoin piaci értéke csütörtökön 315 milliárd dollár körül mozgott, ami komoly zuhanás a kedden mért, majdnem 356 milliárd dolláros szinthez képest.

Jóllehet az idei, közel 160 százalékos izmosodás után teljesen logikus lehet egy korrekció a bitcoin árfolyamában – különösen egy lélektani határ megközelítésekor –, mégis az látszik, hogy a kriptovaluta igen jelentős és gyors kilengéseket tud produkálni, ami újra felveti a kérdést, mennyire stabil menedékeszközről van szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről