A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vietnámba költöztetik egyes Apple-termékek gyártását Kínából

Horizontal CORONAVIRUS COVID-19 EPIDEMIC PANDEMIE DAILY LIFE STREET SCENE NIGHT ECONOMY LOGO SHOP
People wearing face masks look at a cellphone outside an Apple store during a May Day holiday in Shanghai on May 1, 2020. - With optimism and a heavy dose of caution, millions of Chinese hit the road or visited newly re-opened tourist sites on May 1 for an extended national holiday in a post-coronavirus confidence test. (Photo by Hector RETAMAL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Foxconn több termék összeszerelését Vietnámba költözteti Kínából. Az Apple kérésére az iPad és MacBook összeszerelését helyezik át egyik országból a másikba, a kereskedelmi háború kockázatainak mérséklése érdekében.
Vágólapra másolva!

A tajvani cég 270 millió dolláros beruházást jelentett be a napokban, amiből egy új leányvállalatot hoznának létre a vietnámi terjeszkedés érdekében.

Az Apple-termékek gyártása a jövő év második felében indulhat meg Vietnámban

- értesült a Reuters.

Az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója szerint a Foxconn az Apple termékek mellett Sony tévé alkatrészeket és egyéb elektronikus eszközöket, például billentyűzeteket is tervez Vietnámban készíteni, ami legkésőbb 2020 végén, 2021 elején már megkezdődhet.

Arcmaszkot viselő vásárlók az Apple egyik sangháji üzlete előtt Forrás: AFP/Hector Retamal

Korábban megjelent hír, hogy az Apple kérésére az iPhone összeszerelést is elköltöztetik Kínából, a legfrissebb hírek szerint 1 milliárd dollár értékű beruházásból építik fel Indiában az új üzemeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!