Ezeken a helyeken tart a héten kiemelt ellenőrzéseket az adóhatóság

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 2-án kezdődött 45. héten. A NAV szakemberei ezen a héten kiemelten ellenőrzik a katás szerződéseket.
Vágólapra másolva!

A kiemelt ellenőrzési témakör a katás szerződések vizsgálata. A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében - olvasható az üzletem.hu gyűjtésében.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 1. és 6. között Budapesten ellenőrzik az autógumi-szerelőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben és novemberben az autógumi-szerelő vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok forgalomszámlálást is végezhetnek, valamint az online pénztárgépbe rögzített bevételek alakulását folyamatosan elemzik.

Baranya megye

A megye építkezésein folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 9. és 13. között az online pénztárgépek adatkommunikációját, a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét ellenőrzik a kereskedőknél és a vendéglátóhelyeken.

A kép illusztráció Fotó: Bielik István - Origo

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a megyei vendéglátóegységeket, valamint az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága november 3-án a piacokon, közterületen árusítókat ellenőrzi a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 26. és november 6. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A kép illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága november 2. és 6. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • november 2. hétfő: Balassagyarmati járás
  • november 3. kedd: Salgótarjáni járás
  • november 4. szerda: Pásztói járás
  • november 5. csütörtök: Rétsági járás
  • november 6. péntek: Bátonyterenyei járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a „100 forintos" üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 19. és november 3. között a virágkereskedéseket ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 45–46. héten az alábbi helyszíneken végez ellenőrzéseket:

  • azokon a vendéglátóhelyeken, ahol elvitelre is kiszolgálnak, valamint
  • a Márton-napi libalakomát hirdető vendéglátóhelyeken.

Továbbá folytatódnak az ellenőrzések a piacokon, vásárokon, kitelepüléseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A kép illusztráció Forrás: MTI/Kallos Bea

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 45. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket.

  • november 2. hétfő: Csenger, Csengersima
  • november 3. kedd: Tiszavasvári, Tiszalök
  • november 4. szerda: Záhony, Tiszaszentmárton
  • november 5. csütörtök: Vásárosnamény
  • november 6. péntek: Nyíregyháza

A NAV munkatársai az építőipari alkalmazottak bejelentéseit, valamint a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek nyugta- és számlaadását és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 2. és 6. között a ruha- és textilkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • november 2. hétfő: Bonyhád
  • november 3. kedd: Paks
  • november 4. szerda: Szekszárd
  • november 5. csütörtök: Dombóvár
  • november 6. péntek: Tolna
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről