Az ausztráliai Queenslandi Egyetem tudósai szerint a globális lakosság étrendjében tanácsos lenne nagyobb szerepet szánni a medúzának.
A veszélyeztetett halfajok 96 százalékára a túlhalászás is fenyegetést jelent, és ha továbbra is szeretnénk tengeri eredetű állati fehérjéket fogyasztani, fenntarthatóbb források felé kell fordulnunk
- írja a Euronews nyomán a Store Insider.
Szaporodásuk menete miatt a medúzák begyűjtése sokkal inkább hasonlít az almaszürethez, mint a hagyományos halászathoz. Lisa Gershwin tengerbiológus szerint ezen élőlények életciklusa olyan, hogy minél többet fognak ki belőlük, annál intenzívebb az újratermelődésük, és mint ilyenek, „megújuló" táplálékforrásnak tekinthetők.
Nem elhanyagolható szempont, hogy a medúzák „húsa" rendkívül egészséges.
Egy 75 grammos adag mindössze 36 kalóriát tartalmaz, viszont csaknem négy gramm fehérjét rejt magában. A látomásszerű, légies élőlények zamata viszonylag semleges, karakterét elsősorban a hozzáadott szószok vagy fűszerek íze határozza meg.