A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A piacok optimizmusáról beszélt a japán jegybank kormányzója

A múlthét eseményei képekben galéria, 2020.05.04-2020.05.10.
Pedestrians are seen reflected in a quotation board displaying stock prices on the Tokyo Stock Exchange in Tokyo on May 7, 2020. - Tokyo stocks opened lower on May 7 after a three-day public holiday, tracking recent declines on Wall Street caused by weak economic data. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
A japán jegybank kormányzója szerint a részvénypiaci rali arra utal, hogy a befektetők a világgazdaság fellendülésére számítanak, ami optimizmusra ad okot. Kiemelte azonban, egyelőre túl korai lenne arról beszélni, mikor szigoríthat a politikáján a Bank of Japan.
Vágólapra másolva!

Optimistán látják a jövőt a részvénypiaci befektetők, véli a japán központi bank kormányzója. Haruhiko Kuroda kedden közölte, hogy a befektetők a világgazdaság fellendülésére számítanak, ami fűti a részvénypiacokat is.

A kormányzó szerint ez arra is utal, hogy a piac nem tart attól, hogy a részvényárfolyamokat csupán a laza jegybanki politikák által generált buborékhatás emeli a magasba

– írja a CNBC.

Kuroda kiemelte, a japán jegybank kiemelt figyelmet szentel a tartósan laza monetáris politikából adódó pénzügyi kockázatoknak. Ez a megjegyzés is azzal függ össze, hogy számos elemző figyelmeztetett az elmúlt években, hogy a központi bankok veszélyes buborékokat idéznek elő a pénzügyi piacokon.

Haruhiko Kuroda, a Bank of Japan kormányzója Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Mindeközben a kormányzó hangsúlyozta, jelenleg még nagyon korai lenne a jegybanki szigorítás forgatókönyveiről beszélni, különösen, hogy látszik, időbe telik az inflációs cél elérése. Kuroda hozzátette, a Bank of Japan tavaly márciusban nyilvánosságra hozott egy tervet, amely áttekintette a jegybanki eszközök fenntarthatóságát, beleértve az eszközvásárlási programot is.

A pénzügyi piacokkal kapcsolatos optimizmus pedig azért is fontos, mert a Bank of Japan tőzsdén kereskedett alapokban (ETF) is érdekeltségeket vásárolt.

Kuroda annyiban viszont árnyalta a képet, hogy jelezte, a befektetői lelkesedés ellenére sem világos, a részvénypiacok buborékban vannak-e, ráadásul a világgazdasági kilátások is sok szempontból bizonytalanok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!