Mintegy 135 ezer autót hív vissza a Tesla

tesla model s
Vágólapra másolva!
Visszahívja a Tesla az érintett autóit az USA-ban, amelyek kapcsán az illetékes közlekedésbiztonsági hatóság az érintőképernyők esetleges hibás működése kapcsán tett a vállalat felé erre vonatkozó felhívást.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo az előzmények kapcsán megírta, viszonylag szokatlan, hogy a hatóságok felkérik az érintett vállalatot a visszaívásra, és nem elrendeik azt. Így történt ez a Tesla esetében, melyet először levélben kerestek meg kifogásaikkal.

A Tesla Model S belső tere (illusztráció) Forrás: Tesla

A járműbiztonsággal foglalkozó hivatal vizsgálata szerint, egyes érintőképernyők - vélhetően szoftverhiba, illetve a médiavezérlő problémái miatt - hibás működést produkálhatnak vezetés közben, ami veszélyezteti a biztonságos közlekedést.

A visszahívási javaslat elfogadására a hatóság határidőt szabott meg, ám végül a Tesla maga jelentette be: 135 ezer Model S és X típsú autót rendel vissza az USA-ban.

A vállalat közleményében ugyanakkor hangsúlyozta: teljesítii a hatósági felhívásban foglaltakat a visszahívásról, ám még egyetlen baleset vagy incidens sem történt autóiknál a hatóság által feltártakkal kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!