A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Járványbiztos felhőkarcolókat építenek Londonban

London, felhőkarcolók, látványterv
Vágólapra másolva!
Habár a koronavírus-járvány irodisták millióit kényszerítette rá az otthoni munkavégzésre, London pénzügyi körzetében már készülnek a dolgozók visszatérésére. A Square Mile újonnan épülő felhőkarcolóiba a befektetők minden idők legmodernebb és legbiztonságosabb irodáit igérik.
Vágólapra másolva!

A City of London Corporation az elmúlt napokban tette közzé a látványterveket, amelyek azt ábrázolják, hogyan fog kinézni a Square Mile látképe a 2020-as évek közepére.

Égbe törő toronyházak épülnek Londonban Forrás: Didier Madoc-Jones of GMJ / City of London Corporation

Három felhőkarcoló épül jelenleg a híres Gherkintől 100 méterre, és a közelben ugyanannyit hagyták jóvá.

A hatalmas épületek többsége a „City Cluster" területére esik, amely a Square Mile keleti sarkában található.

A kiadott várostervben egyúttal kulcsfontosságú szerepet kap a zöldítés és az új gyalogos utak létesítése is.

A londoni pénzügyi körzetben található EC3 irányítószám főleg a biztosítótársaságok központjait takarja. A most készülődő "felhőkarcolóáradat" terve azonban sokakat meglepett, tekintve, hogy az otthoni munkavégzés az elmúlt évben általánossá vált, ebből kifolyólag a kerület több irodaháza jelenleg kong az ürességtől. Az ingatlanfejlesztők buzgalma azonban szöges ellentétben áll az irodák jövőjéről folytatott vitával. Mivel a cégek a nagyobb rugalmasság ígéreteivel csábítják vissza a munkavállalókat, ezért

az építtetők a legkorszerűbb irodaházakat ígérik.

Többek között ultramodern lifteket, kevesebb dolgozófülkét, több közösségi teret, pihenő helyiségeket, bárokat, éttermeket és wellness létesítményeket terveznek az irodaépületekbe, hogy így alkalmazkodjanak a poszt-covid világ igényeihez.

Az alábbi kép a tervezett felhőkarcolókat mutatja:

A londoni banknegyed

A Square Mile néven ismert körzet London legrégebbi része, amelyet a rómaiak valamikor „Londinium" néven ismertek. Ugyanezt a helyet néha „City"-nek vagy London City-nek nevezik. A pénzügyi és üzleti tranzakciók nagy részét itt hajtják végre, annak ellenére, hogy a kerület viszonylag kicsi, csupán 1,12 négyzetkilométernyi. A Szent Pál-székesegyházat 1708-ban építették a városrészbe, ezt követte a Bank of England és a Royal Exchange. Így vált a régió a város banknegyedévé. Az 1970-es évektől egyre magasabb épületek kezdtek emelkedni ott, és jelenleg is a brit főváros legismertebb felhőkarcolóinak ad otthont.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!