A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A McDonald’s vásárlóinak adatait is ellopták a kibertámadók

Vágólapra másolva!
A McDonald's a legújabb nagyvállalat, amelynek informatikai rendszerét Dél-Koreában és Tajvanon is feltörték, és ezáltal vásárlók érzékeny adatai kerültek nyilvánosságra. A részleteket a BBC közölte.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca közölte, hogy a kibertámadók csupán "kis számú" információkhoz fértek hozzá a dél-koreai és tajvani vásárlóikról.

A feltört és ellopott adatok e-mail címeket, szállítási címeket és telefonszámokat tartalmaztak,

de fizetési, bankkártya adatokat szerencsére nem.

A cég szóvivője elmondta, hogy lépéseket tesznek "a szabályozó hatóságok és az ezekben a fájlokban szereplő ügyfelek értesítésére".

A jogsértés részleteit, amelyekről először a Wall Street Journal számolt be, egy külső vizsgálat során tárták fel, miután illetéktelen tevékenységet észleltek a vállalat hálózatán.

A vállalat szóvivője szerint a problémát azért sikerült gyorsan azonosítani és felgöngyölíteni, mert nemrég jelentős összeget fektettek a kiberbiztonságba.

"Ezek az eszközök lehetővé tették számunkra, hogy gyorsan azonosítsuk és megfékezzük a hálózatunkon a közelmúltban végzett jogosulatlan tevékenységet. Alapos vizsgálatot folytattunk, és tapasztalt harmadik felekkel dolgoztunk együtt a vizsgálat támogatására" - közölte a vállalat.

Az éttermek működését Fortuna hathatós közreműködése révén nem érintette a hackertámadás.

McDonald's étterem Busanban, Dél-Koreában Forrás: Wikipedia

A gyorséttermi cég szerint azonban

a szélhámosok az alkalmazottak személyes adataihoz is hozzáfértek

- bár azt nem közölte, hogy mely országokban.

Ez a legutóbbi nagyvállalat, amely az elmúlt hetekben kibertámadók célpontjává vált. Az Electronic Arts (EA) játékkiadó a minap közölte, hogy hackerek értékes információkat loptak el, köztük olyan játékok forráskódját, mint a FIFA 21.

A Colonial Pipeline vezérigazgatója a héten azt is elmondta a szenátoroknak, hogy az a döntés, hogy májusban 4,4 millió dollár (1 milliárd 270 millió forint) váltságdíjat fizetett a cég a hackereknek Bitcoinban, karrierje "legnehezebb döntése" volt. A pénz nagy részét azóta az amerikai igazságügyi minisztérium visszaszerezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!