Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Varga Mihály: A gazdaság újraindítását hiány- és adócsökkentés követheti

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A gazdaság újraindítását követően Magyarország visszatér a hiány- és adósságcsökkentő pályára, amely az elmúlt 10 évet is jellemezte - írta a közösségi oldalán a pénzügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a költségvetés biztosítja a hiány- és adósságcsökkentés, valamint a támogatások fedezetét. "A baloldal ezzel szemben úgy véli, hogy a válságkezelés megszorításokra, eladósodásra épül" - tette hozzá.

A miniszter visszautasította azt az ellenzéki állítást, hogy a 2022-re tervezett 5,9 százalékos hiánycél választási költségvetésre utalna. Ha ez így volna, akkor - mint írta - 2002 és 2010 között mindig választási költségvetés volt.

A bejegyzéshez csatolt összefoglaló ábra szerint a baloldali kormányok idején a költségvetés legalacsonyabb éves hiánya 3,8 százalék volt, és 9,3 százalékon tetőzött.

A gazdaság újraindítása után visszatérünk arra a hiány- és adósságcsökkentő pályára, amelyen az elmúlt 10 évben is voltunk - írja a pénzügyminiszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről