1,6 milliárd forintos magyar egészségipari beruházást adtak át

VARGA Mihály
Esztergom, 2021. július 16. Varga Mihály pénzügyminiszter (k) és Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke kezet fog az Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokának avatásán 2021. július 16-án. Ezen a napon Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel a magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó cég esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre. A 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel a magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály elmondta, a 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban. A társaság nemzetközileg is elismert középvállalattá fejlődött, a világ 100-nál több országába szállít életmentő eszközöket - ismertette a pénzügyminiszter, és megjegyezte, az Innomed termékei iránti keresletet jelzi, hogy a járvány évében is 25 százalékkal nőtt a cég árbevétele, elérve a 3,7 milliárd forintot.

Az Egészségipari Támogatási Programban országszerte olyan vállalatok kapnak támogatást, melyek világos terv mentén szeretnék fejleszteni működésüket és termelésüket.

- jelentette ki Varga Mihály.

Varga Mihály pénzügyminiszter (k) és Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke kezet fog az Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokának avatásán 2021. július 16-án Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Völner Pál a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 2010 utáni korszakban az egészségügy átalakításában most tett meg nagyobb lépéseket a kormány, majd hozzátette, bízik abban, hogy a magyar piacon egyre tisztázottabb viszonyok lesznek és a vidéki kórházfejlesztések után a fővárosi intézmények is meg tudnak jelenni erős vásárlóként.

Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke elmondta, a támogatást a koronavírus-járvány követelményeihez illeszkedő defibrillátor, DTS tüdődiagnosztikai rendszer és telemetriás EKG rendszer kifejlesztéséhez és gyártásához használták fel.

A beruházással felújították a gyártócsarnokot, valamint a termeléshez szükséges robotizált és automata gyártó- és szerelő sorokat szereztek be.

Az Innomed Zrt. 115 munkavállalót foglalkoztat, melynek megközelítően fele az esztergomi telephelyen a termelésben vesz részt, egyötöde a fejlesztői tudásközpontban dolgozik, a fennmaradó létszám pedig a kereskedelemért felelős. A társaság 2019-ben 2,9 milliárd, 2020-ban 3,7 milliárd forint árbevételt ért el, melynek közel 70 százaléka exportból származott. Főbb kereskedelmi partnereik: Indonézia, Kína, Oroszország, de egy Déli-sarki kutatóbázison is üzemel berendezésük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!