A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Dinamikus növekedés és bővülő befektetési fókusz a Széchenyi Alapoknál

job curriculum hr interview cv manager hunting resume hiring find professional seeker interviewer interviewee business application businessman career choice concept contact employment entrance growth human resources new offer office opportunity recruitmen
Business situation, job interview concept. Confident businessman in a job interview with a corporate personnel manager.
Vágólapra másolva!
A Széchenyi Alapok a pandémia alatt is sikeresen növelte befektetéseit, megötszörözte befektetési aktivitását 2020-ban. Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek adott e heti interjújában beszélt a gazdaság újraindítását támogató befektetői munkáról és a fenntarthatóság növekvő fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A Széchenyi Alapok (SZTA) a 2019-es 3 milliárddal szemben a múlt évben már 15 milliárd forintot meghaladó mértékben helyezett ki tőkét, 2020-ban az SZTA átlagos befektetési mérete elérte az 1,6 milliárdot. Annak érdekében, hogy a KKV-k mellett a nagyvállalatokat is hatékonyan tudják támogatni üzleti sikerükben, az általuk kezelt alapoknál megemelték a befektetési korlátot, így a tőkefinanszírozást kereső hazai vállalkozásokba akár alaponként 2-10 milliárd forint között is fektethetnek.

A Széchenyi Alapok jelenleg hat alapban 108 milliárd forintot kezel.

Elsősorban olyan vállalati partnereket keresnek, akikben megvan a lehetőség arra, hogy túlnőjenek az ország határain. Az ilyen cégeket tőkével és tudással segítik, így azok erősebben tudnak részt venni a gazdaság újraindításában és további fejlesztésében.

Illusztráció Forrás: Origo

A Széchenyi Alapok befektetői elköteleződését mutatja, hogy nem ritkán több körben is invesztálnak gyorsan növekvő vállalkozásokba. Ilyen többek között az Elektron Holding, ami naperőművek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik, valamint az AImotive, ami önvezető technológiát fejleszt az autóiparban.

A hosszú távú, akár 7-10 éves befektetési időtávon egyre inkább felértékelődnek a fenntartható jövőre koncentráló innovációk, fejlesztések így a fenntartható működési modellek a gazdaságban.

"(...) be kell látnunk, hogy a fenntarthatóság szükségszerűen versenyképességi tényezővé válik. Főképp, ha a vállalkozásunk fenntarthatóságáról beszélünk! A jövőben az jut kedvezőbb feltételekkel forráshoz, aki tesz is azért, hogy versenyképes legyen. Ezenkívül egyfajta kettős mércének is meg kell majd felelni. A jó üzleti, pénzügyi teljesítmény mellett megfelelő nem pénzügyi eredményeket is fel kell tudni mutatni az ESG területén. (ESG: Környezeti, társadalmi és vállalatirányítási befektetések)" - nyilatkozta a Széchenyi Alapok vezetője.

A Széchenyi Alapok tavaly a Kék Bolygó Alapítvánnyal közösen indította el fenntarthatósági alapját Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap néven.

Az interjú teljes terjedelmében a Figyelő 28. számában olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!