Sokkoló: gyémántpiton bújt elő egy szupermarket polcairól - videó

Vágólapra másolva!
Egy háromméteres piton sokkolta a Sydney-i Woolworths szupermarket gyanútlan vásárlóit. A félelmetes állat a fűszeres polcoknál bukkant fel. A részleteket a The Guardian közölte.
Vágólapra másolva!

A Woolworths szupermarket szóvivője „csúszós és ritka vásárlóként" jellemezte a fűszersor polcain megbújó és onnan váratlanul előbukkanó hatalmas pitont.

"Csak Ausztráliában!" - írta egy felhasználó Facebook-bejegyzésben, amikor megosztotta a Sydney Glenorie külvárosában található szupermarketben készített sokkoló videót:

A beszámoló szerint egy épp ott vásárló illető, aki történetesen korábban kígyóbefogóként dolgozott, éppen fűszereket keresett az aznapi vacsorához, amikor jobbra fordította a fejét, és

mindössze 20 centiméterre az arcától meglátta a gyémántpitont.

"Bizonyára csak köszönni akart" - nyilatkozta Helaina Alati a Guardian Australia című lapnak.

Alati szerint mivel előtte a fűszerek mögött rejtőzött, több vásárló is elmehetett mellette anélkül, hogy észrevették volna az amúgy szembetűnő állatot.

Miután megpillantották, a Woolworths munkatársai "gyorsan és nyugodtan reagáltak", és a vásárlók biztonsága érdekében lezárták a területet – számolt be a szupermarket szóvivője.

A piton a fűszereknél Forrás: Facebook videó

"Még szerencse, hogy én voltam az, akinek a kígyó megmutatta magát" - mondta Alati. "A legtöbb ember nagyon kiborult volna, ami az állatot kiszámíthatatlan és esetleg támadó reakcióra késztethette volna."

Mivel korábban önkéntes kígyóbefogó volt, a közeli otthonából elő tudta venni a szükséges felszerelést, hogy biztonságosan eltávolítsa a nem mérges kígyót. A közeli bozótosban engedte szabadon.

"Nyugodt volt, és egyáltalán nem mutatott agresszivitásra utaló jeleket" – így jellemezte a kígyó viselkedését Alati. "Nem volt védekező pozícióban. Egyenesen a zsákba csúszott.

Korábban egy csomagolt salátából kandikált ki kígyó, egy szintén Sydney-i kisfiú legnagyobb rémületére. Erről az Origo is beszámolt.

A mostani történetben egy gyémántpiton játszotta a főszerepet. A gyémántpitonok Sydney bozótos területein és nemzeti parkjaiban fordulnak elő, de éjszakai és lassú mozgású szokásaik miatt gyakran észrevétlenek maradnak - írja az Ausztrál Múzeum. A pitonok nem mérgesek, de fájdalmas harapást okozhatnak. A fogaik letörhetnek, amik aztán az áldozat testében maradhatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről