A kormány megelőlegezi a magyar cégeknek szánt EU-s támogatást

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. augusztus 24. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Vitesco Technologies Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021.augusztus 24-én. A német autóipari cég egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat épít fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani. A 47 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, a nagyjából 7000 négyzetméteres üzem felépítésével 450 új munkahely jön létre. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A kormány már idén megelőlegezi a brexit miatt nehézségekkel küzdő magyar vállalatok támogatását célzó, mintegy 22 milliárd forintnyi európai uniós támogatást - jelentette be a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően Szijjártó Péter.
Vágólapra másolva!

A külügyminiszter tájékoztatása alapján az Európai Bizottság döntése alapján 2022 és 2025 között, mintegy 22 milliárd forintnyi forrás állna rendelkezésre a brexit miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalatok számára Magyarországon.

A miniszter szerint az Európai Unió ezt a forrást csak 4 esztendőn keresztül elhúzva, 2025-ig adná oda, ezért volt szükség a legújabb gazdasági döntésre.

- jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Soós Lajos

Hozzátette, jövő héttől megnyílnak a pályázati lehetőségek, amivel még az idei év végéig 22 milliárd forintos keretösszegben támogatást nyerhetnek a brexit miatt kihívások elé kerülő vállalatok beruházásai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!