Harcol a csalókkal az egyik áruházlánc

Lidl
A logo is pictured on a sign outside a Lidl supermarket store in London on September 26, 2016. - Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. (Photo by Daniel Leal-Olivas / AFP)
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időszakban adathalász csalók több hamis közösségi média profillal is visszaéltek az áruházlánc nevével és logójával, hogy a megtévesztett felhasználók adataihoz hozzájuthassanak. A Lidl ennek kapcsán közösségi oldalán olyan hasznos tippeket osztott meg, amelyek segítségével könnyebben felismerhetők és elkerülhetők az adathalász támadások.
Vágólapra másolva!

Az áruházlánc a következő tippeket javasolja annak érdekében, hogy az ügyfelei a jövőben biztosan elkerülhessék a hamis oldalakat és átveréseket:

  • Keresni kell a kék pipát, amely azt jelzi, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
  • Amennyiben gyanús az oldal, úgy mindenképpen érdemes ellenőrizni a nevét. A hivatalos Lidl-oldalak neve: Facebook –@LidlMagyarorszag; Instagram – @lidlhu
A Lidl kisokost készített vásárlói számára csalások elkerülésére Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Lidl továbbá azt kéri, hogyha valaki hamis oldallal vagy átveréssel találkozna, akkor jelentse azt a Facebook vagy az Instagram felé, hiszen ezzel másokat is megvédhet attól, hogy csalás áldozatai legyenek.

Továbbá ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kap valaki, amire nem számított, semmiképp se válaszoljon rá, amíg nem ellenőrizte a forrás hitelességét.

Az egyre gyakoribbá váló adathalász támadások kapcsán a a Nemzeti Kibervédelmi Intézet is összeállított egy kisokost, amely itt megtekinthető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!