Meghalt a világ egyik legfinomabb édességének megalkotója

Roberto konyhája - Tiramisu, az isteni kávés finomság
Vágólapra másolva!
Kilencvenhároméves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu édesség "atyja".
Vágólapra másolva!

Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccherie étterem tulajdonosa

az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.

Aldo Campeol és élete fő műve, a tiramisu:

Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.

Tiramisu, az isteni kávés finomság Forrás: Dreamstime

Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisut.

Sőt, 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek.

A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.

2019-ben pedig Milánóban egy bevásárlóközpontban körülbelül 300 méter hosszú, 15 ezer adagos tiramisut készítettek - teszi hozzá a Promotions.hu. Ezt a Guinness Rekordok bizottsága hivatalosan is a világ legnagyobb tiramisujának nyilvánította.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!