Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccherie étterem tulajdonosa
az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.
Aldo Campeol és élete fő műve, a tiramisu:
Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.
Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisut.
Sőt, 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek.
A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.
2019-ben pedig Milánóban egy bevásárlóközpontban körülbelül 300 méter hosszú, 15 ezer adagos tiramisut készítettek - teszi hozzá a Promotions.hu. Ezt a Guinness Rekordok bizottsága hivatalosan is a világ legnagyobb tiramisujának nyilvánította.