A svájci vállalat idén bevezeti a növényi alapú KitKat-csokoládékat. Az is kiderül a Bloomberg cikkéből, hogy a KitKat V néven befutó édesség tej helyett egy rizs alapú alternatívát fog tartalmazni, amelyet mintegy két év alatt fejlesztettek ki. A legnagyobb kihívást az jelentette a tejcsokoládé előállítása során, hogy tökéletesen keveredjen az előállított alapanyag a kakaóval és a cukorral és így biztosítson egy krémes texturát. A próbálkozások során a vállalat többféle tej helyettesítővel próbálkozott, mint például a szója vagy mandula alapú készítmények.
A terméket online, illetve kiválasztott üzletekben fogják először értékesíteni, majd később a világ minden pontján elérhetővé tennék.
Az egyre szélesedő vegán termékeket is kínáló édességpiacon természetesen nemcsak a Nestlé próbál újabb vásárlói rétegeket kielégíteni a termékskálája szélesítésével.
A Mars vállalat több, mint egy éve dobta piacra a Galaxy csokoládé vegán verzióját az Egyesült Királyságban, illetve a Lindt & Sprüngli pár hónapja kezdte el árulni a zabtej alapú Hello nevezetű termékeit.
A Nestlé már akkor csatlakozott a növényi alapú trendhez, mikor tavaly olyan állateledelt vezetett be, amely rovarokat és növényi fehérjéket is tartalmaz az állati fehérjék mellett. Mindemellett a vállalat már korábban piacra dobta a vegán vislijeit, fagylaltját és kávéját.