A paprika például Nigériából, más zöldségek a ruandai Musanze-ból, a gyümölcsök egy része pedig Szenegálból érkezik. A tányérra kerülő ételek mindegyike az afrikai országok helyi hagyományait és az ott élő emberek történetét meséli el, legalábbis ez a célja az éttermet alapító, díjnyertes, kongói séfnek.
A mindössze 30 éves Dieuveil Malonga szerint a missziója, hogy
új oldalt írjon az afrikai gasztronómia történetébe."
Bevallása szerint nem pusztán összekeveri a hozzávalókat és átformálja a híres recepteket, hanem új ételeket készít.
Különböző országokba utazom, de a nagymamámtól is tanulok. Amikor megkapok egy régi receptet, beviszem a laboratóriumomba (étterembe), ahol a szakácsaimmal igyekszünk modern csavart adni hozzá."
A kongói vállalkozó céljához hűen egy nemzetközi konyhai brigáddal dolgozik. A Meza Malongában többek közt ruandai, burundi, ugandai és tanzániai szakácsok is dolgoznak.
A mára nagy nemzetközi hírnévre is szert tett Meza Malongába ellátogatva a receptek eklektikus gyűjteménye a séf szerint, lehetőséget ad egy 54 afrikai országon átívelő igazi, gasztronómiai utazásra.