A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezek a legélénkebb üzleti városok most a jövő kontinensén

piramis kairó
A héten biztosan nem visz senkit egyiptomi vakációra a British Airways
Vágólapra másolva!
A Statista friss összesítése megvizsgálta, hogy a gyakran jövő kontinensének tartott Afrikában melyek az üzletileg legfejlettebb városok. Az eredmények alapján néhány város nagy előnnyel uralja a listát.
Vágólapra másolva!

A Statista globális üzleti városokat vizsgáló kutatása a közelmúltban megvizsgálta, melyek Afrika legélénkebb üzleti települései.

Az eredmény számos különböző tényező összesítéséből születetett meg, beleértve például a népességszámot, és a GDP-t is.

Ezen kívül az index olyan alindexekből áll össze, melyek vizsgálják az egyes városok általános gazdasági állapotát, az üzleti környezetet, a társadalmi fejlettséget, valamint a „karizmát". Utóbbi az adott település turisztikai és kulturális aspektusait világítja meg.

Afrika legélénkebb üzleti városai Forrás: Statista.com

A kutatás eredményeként pedig az jött ki, hogy Egyiptom fővárosa, Kairó lett Afrika legélénkebb üzleti városa, 31,84 ponttal. A második helyre Algír (31,32 pont), míg a harmadik helyre Johannesburg (30,33 pont) került.

A Statista ábráján látható azonban, hogy csupán ez a három város ért el 30 pont fölötti eredményt, a toplista többi tagja esetében érezhető a lemaradás.

Dél-Afrika viszont két várossal is szerepel az élbolyban. A bronzérmes Johannesburg mellett Fokváros (Cape Town) a hatodik helyre futott be, 17,14 ponttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!