A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Önállósodna az Apple a fizetési technológiák terén

cég, logo, logó, brand, cégek, logok, logók, vállalat, vállalatok
CHENGDU, CHINA - MAR 10, 2020: Apple store in downtown at TKL.
Vágólapra másolva!
Az Apple saját fizetési technológia fejlesztését tervezi, amivel függetlenítené magát a külső partnerektől. A technológiai óriás partnereinek részvényei azonnal esni kezdtek a hír megjelenésére.
Vágólapra másolva!

Az Apple saját, házon belüli fizetési technológiák fejlesztését tervezi, amivel függetlenítené magát a külső pénzügyi technológiai (fintech) partnerektől. A Bloomberg információi szerint a vállalat a fizetések feldolgozását, a hitelezést és a csaláselemzést is saját technológiával tervezi bonyolítani.

Ez pedig rossz hír a cég külső fintech partnerei számára, amit a részvénypiaci reakciók is mutatnak.

Az Apple olyan partnerei, mint a banki infrastruktúrával foglalkozó Green Dot (melynek technológiáját az Apple Pay is használja) vagy a CoreCard 6, illetve 14 százalékot gyengültek a tőzsdén, ahogy a hír napvilágot látott – írja a Protocol.

Az Apple számára a terv azonban igazodik az eddigi irányhoz. A társaság ugyanis igyekszik kiterjeszteni a pénzügyi szolgáltatásait a meglévő (Apple Pay, Apple Card, iMessage, iTunes, AppStore) megoldásokon túlra is, amihez praktikus megoldás a saját technológia fejlesztése.

Saját fizetési technológiát fejlesztene az Apple Forrás: Alexander Shcherbak/TASS/Alexander Shcherbak

A hírek szerint az Apple fel is vásárolná a Credit Kudos nevű brit banki startupot. Az üzlet pedig lehetővé tenné az iPhone gyártója számára, hogy feljavítsa az adatkezelési szolgáltatásait.

Ráadásul a felvásárlás az Apple piaci helyzetét is erősítené Európában.

Egyes elemzők szerint a távolabbi cél az lehet, hogy az Apple meglovagoljon olyan új pénzügyi technológiai trendeket, mint a „vásárolj most, fizess később" (BNPL). A cég nemrég be is vezette az úgynevezett Tap to Pay megoldását, amely lehetővé teszi a kereskedőknek, hogy iPhone segítségével dolgozzanak fel fizetéseket, extra hardver felhasználása nélkül.

A szakértők úgy látják, hogy az Apple egyelőre nem fenyegeti olyan nagyobb pénzügyi technológiai cégek piaci szerepét, mint a Block,

melynek Square fizetési szolgáltatása egyelőre domináns a kis és közepes vállalkozások körében. Az Apple távolabbi céljait azonban jól jelezheti, hogy a vállalat már partnerséget kötött a Block egyik komoly riválisának számító Stripe-pal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!