A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Ma már inkább számlára megy a nyugdíj

bank, banki, utalás, utal, e-bank, elektronikus fizetés, online, vásárlás, stock, stockfotó, illusztráció, illusztrációs
Transaction completed on the screen. Hands over the keyboard on laptop. Woman doing financial transactions by internet.
Vágólapra másolva!
Öt év alatt csaknem kétmilliárd forint megtakarítást jelentett, hogy előretört a nyugdíjak és a családtámogatások folyószámlára utalása – ezt mutatják a pár évvel ez előtti adatok, mutatta ki a vg.hu. A folyamat a pénzügyi tudatosság emelkedését is jelzi.
Vágólapra másolva!
Forrás: shutterstock

Az elmúlt években számottevően megnőtt a lakossági folyószámlára utalt nyugdíjak és családtámogatások aránya.

A Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint 2017-ben a juttatásokat elektronikus formára váltó ügyfeleknek köszönhetően 2018-ban mintegy 290 millió forinttal csökkent az államkassza postaköltsége. Az elektronikus utalások elterjedése öt év alatt 1,8 milliárd forint megtakarítást hozott a nyugdíjkasszának és a szociális ellátórendszernek. 2018-ban csaknem 220 ezerrel, 15 százalékkal kevesebb – mintegy 1,185 millió – megbízást kellett kiadnia a Magyar Postának a nyugdíjak kézbesítésére havonta, mint 2013-ban.

– kommentálta az adatokat lapunknak Balogh László. A Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett: a készpénzforgalom fenntartása éves szinten mintegy 450 milliárd forintos társadalmi költséggel jár. A nyugdíjjellegű és szociális ellátások terén kibontakozó folyamat öngerjesztő: a juttatásaikat elektronikus formában kapó polgárok a fizetésnél is mind nagyobb arányban használnak elektronikus megoldásokat, s így tovább csökkennek a társadalmi ráfordítások.

Az MNB adatai szerint öt év alatt 13 százalékról 24,3 százalékra nőtt a bankkártyás és egyéb elektronikus úton fizetett áruk, szolgáltatások értéke, és csaknem megduplázódott – 24,3 százalékról 43,9 százalékra emelkedett – a közüzemi számlák elektronikus formában történő befizetése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!