Kifogyott a repülőgép-üzemanyagból egy kontinens legnagyobb olajkitermelője

olaj, hordó, nyersolaj, repülő, kerozin
Amazing sunset at the airport. Refueling of the airplane before flight.
Vágólapra másolva!
Különös helyzet állt elő a legnagyobb afrikai olajkitermelő országnak számító Nigériában. Az állam ugyanis kifogyott a repülőgép-üzemanyagból, aminek következtében számos repülőjáratot törtöltek vagy elhalasztottak.
Vágólapra másolva!

Kifogyott a repülőgép-üzemanyagból Nigéria, az afrikai kontinens legnagyobb olajkitermelő országa. Ez pedig az állam egész légiközlekedésére hatással van, és számos járatot elhalasztottak vagy teljesen töröltek – írja az Africanews.

Nigéria legnagyobb légiközlekedési cége, az Air Peace szerdán megerősítette, hogy az üzemanyaghiány több, Dubajba és Johannesburgba induló járatát érinti – ezek a legfontosabb útvonalak.

Miként a Reuters felhívja rá a figyelmet,

ez a helyzet azért is állhatott elő, mert Nigéria a felhasznált repülőgép-üzemanyag szinte teljes egészét importálja.

Ennek ára pedig december óta közel megduplázódott, elérve a literenkénti 1,50 dollárt. Vagyis, bár az ország hatalmas kőolaj-kitermelő, a finomított üzemanyagot más piacokról szerzi be.

A vállalatok pedig egyelőre nem látják, hogy a probléma miként tudna gyorsan megdoldódni. Mindenesetre a légiközlekedési cégek igyekeznek egymással és az üzemanyag-beszállítókkal is megoldást találni.

Nigériában egyébként az autósok sincsenek manapság könnyű helyzetben. A súlyos üzemanyaghiány ugyanis hetek óta megnehezíti a tankolást az országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!