Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kihajózott a világ legnagyobb elektromos sétahajója

Yangtze River Three Gorges hajó
CHINA - MARCH 18: Victoria Line cruise ship by new town built to re-home communities as part of Three Gorges dam project, China (Photo by Tim Graham/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb elektromos sétahajója megtette első útját a Jangce folyón, majd visszatért a Kínában található Hubej tartománybeli kikötőjébe.
Vágólapra másolva!

A Yangtze River Three Gorges 1 elnevezésű vízi jármű 100 méter hosszú és körülbelül 1300 utas szállítására alkalmas. Egyetlen feltöltéssel mintegy 100 kilométert tud megtenni, amivel 530 tonna üzemanyagot takarít meg.

Kép a világ legnagyobb elektromos sétahajójáról:

A hajót egy 7.500 kilowattórás tengeri akkumulátor működteti, amelyet a Contemporary Amperex Technology vállalat állított elő.

A The Business Times cikke szerint a számítógép által vezérelt sétahajót a következő hónapban kereskedelmi használatba állítják, így főképp városnéző utakra viszi majd utasait.

A világ legnagyobb elektromos sétahajójának fejlesztője a China Yangtze Power, ami a Three Gorgesnak és a Hubei Three Gorges Tourism Groupnak a leányvállalata. A cégek szerint a hajó tökéletes kiindulópont ahhoz, hogy az ország elektromos járműveit bővítsék, illetve a töltőpontok hálózatának kiépítését megkezdjék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről