Elégedetlen vele, de majdnem 10 százalékát megvette a Twitternek Elon Musk

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center March 9, 2020, in Washington, DC. - Tesla chief Elon Musk on May 9, threatened to pull his electric car headquarters and plant out of California after local authorities kept him from resuming production due to the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk 9,2 százalékos részesedést szerzett a Twitterben részvényvásárlással, amely nagyon komoly, több mint 20 százalékos erősödést váltott ki a vállalat papírjainál.
Vágólapra másolva!

Elon Musk mostantól 73.486.938 részvényét birtokolja a Twitternek, ami 9,2 százalékos részesedést képvisel a vállalatban az amerikai tőzsdefelügyelet által kiadott közlemény szerint. A csomag értéke a pénteki záróár alapján 2,89 milliárd dollár.

Elon Musk bevásárolta magát kedvenc közösségimédia-platformjába Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A vélhetően sokakat meglepő ügylet nem sokkal azután történt, hogy Musk nyilvánosan kritizálta a Twittert, mint amely - szerinte - aláássa a szólásszabadságot. Egyúttal azt is megpedzette egy felhasználói kérdésre adott válaszában - hol máshol, mint a Twitterre elhelyezett egyik posztjában -, hogy saját közösségimédia-platformot indít. Erről ebben a cikkében írt az Origo.

A hírre a Twitter árfolyama kilőtt, a kereskedés megnyitása előtt több mint 20 százalékot erősödött, írja a CNBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről