Különleges trófeát kapnak a Giro d’Italia magyarországi szakaszgyőztesei

Hollóházi Porcelángyár
A matricázás technikáját már 300 éve használják, de a porcelánipar a hozzá szükséges technika miatt csak az 1950-es években kezdte alkalmazni.
Vágólapra másolva!
A Hollóházi Porcelánmanufaktúrában készítik el a világ egyik legnépszerűbb kerékpáros versenye számára a trófeákat, melyeket a magyarországi szakaszgyőztesek vehetnek át.
Vágólapra másolva!

Az idén 245 éves Hollóházi Porcelánmanufaktúra ezúttal annak a megtisztelő és egyben örömteli felkérésnek tesz eleget, amely szerint a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb múltú kerékpárversenyének, a Giro d'Italianak magyarországi szakaszgyőztesei számára hollóházi porcelánból készíti el a trófeákat - írja a gyártó a trófeák bemutatása kapcsán.

A díjakat különleges formáját és mintázatát az 1900-as évek főúri készletmintái ihlették. A színvilág és motívumok ezekre az évekre jellemző időszakot elevenítik fel. Ezek az egyedi darabok rendkívüli gondossággal, 21 karátos arany festéssel, kézzel készültek a Hollóházi Manufaktúrában.

A különlegességeket május 2-án mutatják be a nagyközönségnek, a Hollóházi Porcelánmanufaktúra budapesti bemutatótermében rendezett sajtótájékoztatón.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció, azon egy dolgozó állít elő terméket a manufaktúrában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről