Mindenki találgatja, Elon Musktól származik-e a Twitter elképesztő ötlete

Twitter, logó
ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 04: Silhouette of a man holding a laptop is seen in front of the logo of 'Twitter' online news and social networking service application in Ankara, Turkey on September 04, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Twitter közösségi médiavállalat megerősítette, hogy végre dolgozik a várva várt szerkesztőgombon, azt azonban tagadta, hogy ez az ötlet Elon Musk-tól származna, aki - ahogy az Origo megírta - a cég új legnagyobb részvényese, írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A portál látogatói már évek óta várják, hogy riválisához, a Facebookhoz hasonlóan lehessen módosítani egy már közzétett tweet-en. Egy hibás poszt javítása ugyanis ma még csak úgy lehetséges, ha azt teljes egészében törlik és a javítottat újra megosztják, ez pedig sokkal időigényesebb.

Twitter (Illusztráció) Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

Egy bejegyzésben a Twitter közölte, hogy 2021 óta dolgoznak a szerkesztés gombon, és

az elkövetkező hónapokban fogják tesztelni az új funkciót

a cég előfizetéses termékére - a Twitter Blue-ra - feliratkozott felhasználók segítségével.

A vállalat termékvezetője, Jay Sullivan azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a szerkesztéssel ellenőrzés hiányában mások esetleg visszaélhetnek.

A vállalat először április 1-jén tette közzé, hogy nekiállt a szerkesztőgomb kifejlesztésének, kezdetben azonban még azt sugallva, hogy az állítás áprilisi tréfa volt. Habár nem ez az első ilyen eset, hiszen a Google is április 1-én utalt először a Gmail létrehozására még 2004-ben. A találgatásoktól eltérően azonban úgy tűnik, ez nem Elon Musk ötlete volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről