Ezek a leginkább környezetbarát élelmiszerek a világon - képek

Ez zsír! A teljes kiőrlésű gabona lehet a hosszú élet titka kenyér
Vágólapra másolva!
Az élelmiszerek akkor tekinthetők környezetbarátnak, ha nem vagy csak kevéssé károsítják a környezetet, akár az előállításukhoz használt eszközök, vegyi anyagok, vagy akár a biológiai lebonthatóságuk és/vagy megújuló képességük miatt. Ilyen élelmiszereket mutatunk be galériánkban.
Vágólapra másolva!

Annak érdekében, hogy teljes mértékben meg tudjuk határozni, mit értünk azon, amikor azt mondjuk, hogy bizonyos élelmiszerek környezetbarátok, fontos tisztázni a "környezetbarátság" és a "fenntarthatóság" közötti különbséget - írja a Magyar Mezőgazdaság.

Az élelmiszerek akkor tekinthetők környezetbarátnak, ha nem vagy csak kevéssé károsítják a környezetet, akár az előállításukhoz használt eszközök, vegyi anyagok, akár a biológiai lebonthatóságuk és/vagy megújuló képességük miatt.

A fenntarthatóság alapja ezzel szemben az, hogy valamilyen gazdasági, társadalmi és/vagy környezeti hasznot hozzon.

Galériánkban bemutatjuk a legkörnyezetbarátabbnak tartott élelmiszereket:

vadhús
Kagyló osztriga afrodiziákum
lencse bab borsó hüvelyesek
alma
vargánya gomba
Teljes kiőrlésű gabonával az elhízás ellen ez zsír
ételinnováció

Míg a legtöbb fenntartható dolog valószínűleg környezetbarát lesz, nem minden környezetbarát termék alapértelmezés szerint fenntartható. Például egy termék gyártása kevés energiát használhat fel, ami környezetbarát, de ha műanyagba csomagolják, az nem fenntartható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!