Rejtélyes szervezetnek adományozott egy egész vagyont Jeff Bezos

Jeff Bezos, Amazon, Blue Origin
SAN FRANCISCO, CA - OCTOBER 15: Jeff Bezos speaks onstage at WIRED25 Summit: WIRED Celebrates 25th Anniversary With Tech Icons Of The Past & Future on October 15, 2018 in San Francisco, California. Matt Winkelmeyer/Getty Images for WIRED25 /AFP
Vágólapra másolva!
Rejtélyes szervezetnek adományozott egy egész vagyont Jeff Bezos. Az Amazon alapítója nemrég közel 120 millió dollárnyi részvényt adott egy ismeretlen nonprofit vállalkozásnak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet adatai szerint Jeff Bezos nemrég 47.727 darab Amazon-részvényt adományozott egy nonprofit szervezetnek.

A dokumentumokból azonban nem derül ki, hogy pontosan melyik vállalkozásról van szó, így nem tudni, hova ment a 118 millió dollár értékű (több mint 42 milliárd forint) vagyon

– írja a The Richest.

Bezosnak egyébként nem ez az első hasonló akciója. A milliárdos csak idén 84.030 darab részvényt adományozott hasonló, meg nem nevezett nonprofit szervezeteknek, mindösszesen 233 millió dollár értékben.

Jeff Bezos közel 120 millió dollárt adományozott egy ismeretlen szervezetnek Forrás: Picture-Alliance/AFP/Regina Wagner/Geisler-Fotopress

Az Amazon alapítója rendszeresen adományoz részvényben nagyobb összegeket, mivel így a fogadó szervezetnek nem kell adót fizetnie az adomány után.

Nagy esély van rá, hogy Bezos egy környezetvédelemmel foglalkozó szervezetnek adta a részvénycsomagot, ugyanis

a vállalkozó korábban megígérte, hogy 10 milliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében.

Az elmúlt két évben az általa alapított Bezos Earth Fund nevű alap 1,4 milliárd dollárt adott hasonló célokra.

Noha a 10 milliárd dollár hatalmas összeg, amikor Bezos ezt 2020-ban megígérte, a 130 milliárd dolláros vagyonának mindössze 8 százalékát tette ki. Jelenleg Bezos nettó vagyona 150 milliárd dollár körül mozog.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről