A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Elképesztő dolog miatt rúgtak ki egy amerikai nőt: elárulta az interneten, mennyit keres

laptop közösségi média internet A Facebook ma már többet tud rólam, mint az anyám
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy üzletititok-sértésre hivatkozva rúgtak ki egy nőt a munkahelyéről, aki a közösségi médiában posztolt arról, hogy mennyit keres.
Vágólapra másolva!

Nagy bajba került Lexi Larson, amiért a TikTokon beszélt a munkájáról, és még azt is elárulta, hogy mennyi fizetést kap. A denveri marketinges ugyanis büszkén mesélte el követőinek, hogy éves szinten 20 ezer dolláros (7,8 millió forint) fizetésemelést kapott, és ezzel 90 ezer dollárra (35,1 millió forint) nőtt a bére. Az öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis az őt foglalkoztató cég kiszúrta a videót.

A munkáltatói szerint a techszektorban dolgozó Lexi a nyilatkozatával üzleti titkot sértett, és ez az állásába került.

A hölgy ugyanakkor ezek után sem hajlandó felhagyni a közösségi médiás jelenlétével, ugyanis az elbocsátásának a részleteiről is a TikTokon számolt be.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A közösségi média veszélyei

A közösségi média már sok embert tőrbe csalt. Instázás miatt került majdnem börtönbe Kínában az újdonsült olimpiai bajnok, Eileen Gu, aki egy nappal a történelmi aranyérme előtt az Instagramon válaszolt egy kommentre, és elárulta, hogy VPN-nel kerüli meg a rendszert.

Az idén júniusban pedig belső vizsgálat indult a váratlanul lemondott Sherly Sandberg ellen, aki 14 éven át volt Mark Zuckerberg jobbkeze, a Facebook mögött álló második legfontosabb ember. A Meta másik volt dolgozója, aki jelenleg is pereskedik a techóriással, pedig kiszivárogtatta, hogy

hiába töröljük az üzeneteinket, sőt akár a profilunkat is, a Facebook megtartja az adatainkat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!