A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiderült, melyik Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája

A turai kastélyt báró Schossberger Zsigmond termény-nagykereskedő mágnás építtette feleségének, Mayer von Gunthof Teréznek 1883-ban. A neoreneszánsz és neobarokk stílusjegyeket viselő kastély építésze Ybl Miklós tehetséges tanítványa, Bukovics Gyula volt. A kor minden építészeti bravúrját felfedezhetjük az épületben: a korszerű központi fűtés mellett volt étellift és villanyáram is, minden szintre került fürdőszoba. A Schossberger család több mint fél évszázadon át használta a kastélyt. Az 1883-ban épült Turai kastély a BDPST Group beruházásának köszönhetően menekülhetett meg az enyészettől. A BOTANIQ Turai kastélyt egy hangulatos 10 és fél hektáros ősfás park öleli körbe, amelyet az eredeti kertépítészeti terveket figyelembe véve, kerttörténeti és kertrégészeti kutatási eredményekre támaszkodva újítottak fel. Ennek köszönhetően egy korhű, mégis modern kastélykert jöhetett létre. A kastélypark területét hét egységre, úgy nevezett „hangulatra” osztották a tervezők: az erdő, a nyugalom, az utazás, az álom, a játék, az idő és a gyémánt hivatottak jelképezni a kastély által képviselt értékeket. A különböző egységek különböző fajtájú és elrendezésű növényei teremtik meg az egyes parkrészek egyedi hangulatát.
Vágólapra másolva!
Ismét díjat nyert a BOTANIQ Turai Kastély az International Travel Awards versenyén, a nemzetközi megmérettetésen a kastély idén Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának díját nyerte el - közölte a BDPST Group.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a szálloda tavaly a legjobb európai kastélyhotel lett.

A BOTANIQ turai kastély Forrás: Hinka Zsolt/Hlinka Zsolt

A KSA Tourism Marketing szervezet által megrendezett nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak idén is. A többkörös kiválasztási folyamat után a vendégek, illetve a szakmai zsűri szavazatai döntöttek abban, hogy az egyes kategóriák élére melyik induló kerüljön győztesként.

- idézi a közlemény Somlyai Zoltánt, a BDPST Group hotel divíziójának vezetőjét.

A kastély története

A turai kastélyt még báró Schossberger Zsigmond termény-nagykereskedő mágnás építtette feleségének, Mayer von Gunthof Teréznek 1883-ban. A neoreneszánsz és neobarokk stílusjegyeket viselő kastély építésze Ybl Miklós tehetséges tanítványa, Bukovics Gyula volt. A kor minden építészeti bravúrját felfedezhetjük az épületben: a korszerű központi fűtés mellett volt étellift és villanyáram is, minden szintre került fürdőszoba. A Schossberger család több mint fél évszázadon át használta a kastélyt.

A mesébe illő kastély Európa legjobb kastélyhotele címet is elnyerte már egy rangos, szakmai versenyen Forrás: BDPST Group

A fénykorában még tündöklő Turai kastély végül a BDPST Group beruházásának köszönhetően menekülhetett meg az enyészettől. A csodálatosan helyreállított épületet egy hangulatos 10 és fél hektáros ősfás park öleli körbe, amelyet az eredeti kertépítészeti terveket figyelembe véve, kerttörténeti és kertrégészeti kutatási eredményekre támaszkodva újítottak fel. Ennek köszönhetően egy korhű, mégis modern kastélykert jöhetett létre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!