Jelentősen növeli majd a magyar gazdasági teljesítményt minden idők legnagyobb hazai beruházása

elektromos, autó, akkumulátor, gyár
Detail of individual battery cells contained inside a model of the battery pack module for a Lucid electric luxury vehicle at the Lucid Motors Inc. studio and service center on February 25, 2021 in Beverly Hills, California. - The California-based electric vehicle company announced this month that it plans to go public via a merger with a company that values it at $24 billion, with the pure-electric luxury sedan Lucid Air launching in 2021. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
Hihetetlen gyorsasággal szállt be Magyarország az autóipar forradalmi átalakulásába, pár éven belül itt készülhet el Európában a legtöbb akkumulátor, ami érdemben feljebb tornászhatja a növekedési várakozásokat a következő hét-nyolc évben - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Habár ma még minden a gazdasági nehézségekről, az ellátási láncok zavarairól és a csiphiányról szól, a magyar gazdaság és benne az ipar kilátásai középtávon már kifejezetten bizakodásra adnak okot:

túlzás nélkül állítható, hogy a kínai CATL múlt héten bejelentett 3000 milliárdos debreceni beruházása Magyarországot az autóipari forradalom élvonalába repíti, hazánk pár éven belül Európa egyik legnagyobb akkumulátorgyártó nagyhatalmának fog számítani.

Illusztráció Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

A CATL beruházása lényegesen felülírja a növekedési várakozásokat – ezt Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője mondta a projektről. A szakember szerint egyelőre nehéz pontos becslést adni, hogy mennyivel járul hozzá a GDP-bővüléséhez, de biztos, hogy számottevő lesz a hatása.

További részleteket a Világgazdaság cikkében olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről