Sikolyok miatt hívta a 911-et az új iPhone, pedig tulajdonosa csak hullámvasúton ült

Legoland,,Germany,-,August,24th,,2019:,Family,Having,Fun,Riding
A családok imádják a Legoland hullámvasútjait
Vágólapra másolva!
Az Apple legújabb modelljeiben már olyan funkció is megtalálható, ami azonnal felhívja a segélyhívót, amennyiben úgy érzékeli, hogy a tulajdonosa balesetet szenvedett. Azonban talán a cégnél sem gondoltak arra, mikkel járhat ez az újítás: a készülék ugyanis a hullámvasutakon is tárcsázza a 911-et.
Vágólapra másolva!

Az Apple a múlt hónapban vezette be a Crash Detectiont az új iPhone 14, Watch Series 8, SE és Ultra készülékekre. Az imént említett okoseszközöket a vállalat egy továbbfejlesztett háromtengelyes giroszkóppal és egy nagy G-erős gyorsulásmérővel szerelte fel. Ezeknek az új mozgásérzékelőknek a segítségével a készülékek képesek észlelni a súlyos autóbaleseteket, értesíteni a segélyhívó kapcsolattartóit, valamint megadni az érintett aktuális tartózkodási helyét.

Amennyiben a tulajdonos nem tart igényt a szolgáltatásra, mert véletlen aktiválódott a funkció, 20 másodpercen belül vissza tudja utasítani a hatóságok értesítést.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/bez_bretelky

Bár az Apple új vészhelyzeti funkciója ígéretesen hangzik, azonban messze nem tökéletes. Egy riporter, Joanna Stern, szerint az egyik készülék akkor kezdeményezett egy 911-es hívást, amikor tulajdonosa éppen a cincinnati Kings Island vidámparkban hullámvasutazott.

A hangfelvételen, amit Stern Twitteren megosztott,

tompa sikolyokat lehet hallani, ahogyan az emberek végigszáguldanak a pályán az élményparkban.

A riporter elmondása szerint, már számos ehhez hasonló segélyhívásról értesítették. A The Verge cikke szerint ilyen esetben érdemes repülőgép üzemmódba kapcsolni az Apple eszközöket, vagy egyszerűen teljesen letiltani a Crash Detection funkciót.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!